Örtig fläskytterfilé med helgrillad blomkål

Med örtmarinad, ört- och parmesanmajonnäs, grillade citroner, morötter och blomkål.

Gör så här:

 1. 1

  Denna rätt tillagas på grillen. Pensla blomkålen med oljan runt om, salta och peppar. Lägg blomkålen på grillgallret, på indirekt värme under lock. Grilla 40-50 minuter tills blomkålen fått fin färg och är mjuk med lite krispighet inuti.

 2. 2

  Köttet förbereds genom att skär vitlöksklyftorna i skivor och blanda med timjan- och rosmarinkvistarna. Vira in köttet i örtblandningen och bind fast med hjälp av bindgarn. Grilla på indirekt värme under lock tills innertemperaturen är 67°. Låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp.

 3. 3

  Vänd morötterna i rapsolja, salta och peppra i stekpannan. Lägg dem sedan på grillgallret på indirekt värme och grilla ca 15-20 minuter beroende på storleken.

 4. 4

  Närt det är dags för ört- och parmesanmajonnäs så behöver du bara blanda ihop alla ingredienser och smaka upp med citronsaft och peppar.

 5. 5

  Servering
  Dela blomkålen i mindre bitar och lägg upp på tallrikar tillsammans med köttet och morötterna. Häll upp ört-och parmesanmajonnäsen i mindre skålar och servera till. Dekorera gärna med örter, rädisor och grillad citron.

Köttskola

Att kunna tillaga och smaksätta kött är en konst. I vår köttskola ger vi dig våra bästa tips för att lyckas i köket.
Dalsjöfors köttskola