Baconlindad fläskytterfilé i ugn med äldelostsås

Fläskytterfilé lindad i bacon med ugnsrostad steklök och potatis, enkelt och gott! En god och krämig ädelostsås till och middagen är klar.

 1. 1

  Sätt ugnen på 175°C. Putsa fläskytterfilén, gnid in den med salt, peppar och vitlök. Strö över finhackad dragon. Linda in fläskytterfilé i bacon, fäst med tandpetare eller steksnöre om det behövs.

 2. 2

  Bryn köttet runtom i en stekpanna med smör så att baconen får fin färg. Lägg fläskytterfilén i en ugnssäker form, i den tjockaste delen av köttet stick in en köttermometer. Ställ därefter formen i mitten ugnen och värm upp köttet till en innertemperatur på 70° grader.

 3. 3

  Ugnsrostad potatis, vitlök och steklök:
  Sätt ugnen på 225 grader. Skala steklöken. Dela den hela vitlöken i halvor, den behöver inte skalas. Blanda steklök, vitlök, potatis och olivolja i en ugnssäker form. Smula över saltet.

 4. 4

  Sätt formen i nedre delen av ugnen och rosta i cirka 25 minuter, eller tills potatisen är mjuk, rör om 2-3 gånger under tiden.

 5. 5

  Ädelostsås:
  Värm grädden i en kastrull. Smula ner ädelosten och låt den smälta under omrörning. Smaka av med lite nymalen svartpeppar.

Köttskola

Att kunna tillaga och smaksätta kött är en konst. I vår köttskola ger vi dig våra bästa tips för att lyckas i köket.
Dalsjöfors köttskola