Panna, plåt & form

Laga höstmiddagen i ugn

Plåtmat,
laga enkelt allt-i-ett

Många undrar kanske vad plåtmat egentligen är, plåtmat är samlingsnamn för dig som gillar att laga allt-i-ett enkelt i ugnen. Dalsjöfors har arbetat med kött i över 100 år och vi har ett mycket brett utbud av kött både till vardags och fest.

Variera dig i höst, ta tillvara på säsongens råvaror och våga laga kött i bit,
i ugnen blir maten godare.

Kött från Dalsjöfors

Vår styrka är vårt breda sortiment, vi har något för alla smaker & tillfällen. Här hittar du några av höstens kampanjartiklar som finns i butik. Du hittar Dalsjöfors hos ICA & City Gross.

Vår viktigaste märkning

Alla våra produkter är märkta med Kött från Sveriges sigill. Det betyder att all köttråvara kommer från gris, nöt och lamm som är fött, uppfött, slaktat, styckat och förpackat här i Sverige. När du väljer produkter från Dalsjöfors kan du känna dig säker på att det är ett kött från utvalda svenska gårdar.

Hitta kvällens höstmiddag här

Här hittar du recept till härliga höstmiddagar inspirerat av råvaror i säsong. Kött i bit är lätt att laga, speciellt i ugn. Vi på Dalsjöfors erbjuder ett brett sortiment som passar till alla middagar och endast kött från Sverige, helt enkelt ett kött du kan njuta av.

Välj svenskt när du handlar

Det spelar faktiskt stor roll vilket kött du väljer i butik eller restaurang. Det är stor skillnad på kött och ditt val påverkar. Svenskt Kött är en oberoende organisation och har här samlat 6 anledningar varför just du ska välja svenskt kött.

Råvaror i säsong

Ytterligare ett sätt att stötta den svenska inhemska livsmedelsproduktionen är att handla råvaror i säsong. Detta brukar också vara snällare mot plånboken. Men det är inte alltid lätt att veta vad som skördas när. Naturskyddsföreningen har här samlat vilka frukter & grönsaker som skördas varje månad under året.

Laga kött i ugn

Att laga kött i ugn är smidigt och enkelt. Om vi får ge ett tips så är det att skaffa en bra köttermometer, denna ger dig full kontroll på matlagningen och du kan känna dig säker längs med vägen till en fantastik höstmiddag. Svenskt kött har här samlat allt du behöver veta för att lyckas med tillagning i ugn.

Köttskola

Att kunna tillaga och smaksätta kött är en konst. I vår köttskola ger vi dig våra bästa tips för att lyckas i köket.