Så ska julen smaka

Julskinkan började dyka upp på de lite finare svenska julborden för ungefär fyra­hundra år sedan. Först på artonhundra­talet blev den populär bland hela svenska folket, tillsammans med Jenny Nyströms klassiska jultomtar och den trevliga tyska traditionen att klä julgranen. Idag är julskinkan själva symbolen för ett gott svenskt julbord.

Julskinkan, en fortsatt god tradition.

Guiden till den
rätta julskinkan

Färsk, rimmad, lättrökt eller färdigkokt? Kärt barn har många namn och när det gäller en så älskad rätt som julskinka, finns det så klart några varianter.

Dalsjöfors jul

Färsk Julskinka

Här har vi julskinka för dig som vill laga allt från grunden. Med en färsk julskinka gör du allt från rimning till griljering själv. Men bered dig på att det tar lite tid & tålamod. Tillagningen är ca. en vecka.
Dalsjöfors jul

Rimmad Julskinka

Här har vi den traditionella julskinkan. En rimmad julskinka är saltad så den håller längre och smakar mer. Återstår bara att koka eller ugns-steka och griljera. Färdigt på runt 5 h, beroende på temperatur och storlek.
Dalsjöfors jul

Rimmad & Lättrökt

Rimning och rökning är två sätt att få maten att hålla längre och smaka mer. Den här dubbla varianten är särskilt populär i södra och västra Sverige. Färdigt på runt 5 h, beroende på temperatur och storlek.
Dalsjöfors jul

Färdigkokt Julskinka

Hela Sverige favorit och det säkra kortet. För vem vill inte äta julskinka hela December ut. Denna julskinka är både rimmad och kokt, det återstår bara att putsa, griljera i ugn och sedan skiva upp. Färdigt på en halvtimme.

Dalsjöfors en Svensk traditionell julskinka

Julskinkan & Revbenen hittar du hos oss

Vårt motto är ett kött du kan njuta av. Vi bär på över 100 års erfarenhet från kött och hos oss finner du både julens julskinka, revben och mycket, mycket mer.