Ugnsmat
låt ugnen göra jobbet

Fläskytterfilé är en klassisk detalj som passar till alla tillfällen! Ett mört och saftigt kött som går att variera i oändlighet, lika gott till vardag som helg. På denna sida har vi samlat våra tips samt nya recept för att laga fläskytterfilé lätt i ugnen.

Tävla & vinn - nya vinnare varje vecka

Tävlingen är nu över, tack alla som deltagit och ett extra grattis till; Annika, Agneta, Ulla, Anita, Elisabeth, Stig, Maritza, Katarina, Elenor, Sandra, Carina, Eva-Ley, Barbro, Tommy, Jonna, Jimmi, AJ, Pernilla, Åsa, Carola, Anna, Jonas, Kerstin, Britta, Maja, Peter, Lola, Dagmar & Krister. Hoppas ni får många goda middagar framöver.

Dalsjöfors Kött

Vår viktigaste märkning

Alla våra produkter är märkta med Kött från Sveriges sigill. Det betyder att all köttråvara kommer från gris, nöt och lamm som är fött, uppfött, slaktat, styckat och förpackat här i Sverige. När du väljer produkter från Dalsjöfors kan du känna dig säker på att det är ett kött från utvalda svenska gårdar.

Ny design, samma goda smak

Kanske kommer du märka att vi har ny design ute i butik! Men vi kan garantera samma goda smak och recept som innan.

Denna detalj är en av våra bästsäljare och populär då den har ett bredare format och är fri från fett och ben. För att få ett extra mört och saftigt kött har vi mörningsmarinerat köttet och detaljen är mycket enkel att tillaga både på grillen, i ugn eller gryta. Variationerna är oändliga.

Dalsjöfors Kött Ny design
Dalsjöfors kött

Mer om fläskytterfilé

Fläskköttet är stort i Sverige och varje år äter vi nästan 30 kg per person. Majoriteten, 80%, är med svenskt ursprung vilket vi tycker är väldigt bra. Fläskkött är också en mångsidig detalj som passar till alla tillfällen.

Fläskytterfilé hittar du på den bakre delen av ryggen på grisen och kommer från kotlettraden. Köttet är lite större, kompaktare samt har en fin köttstruktur.

Vill du veta mer om detaljerna på grisen, få tips på tillagning läs mer här.

Hitta kvällens
middag här

Vi har tagit fram 3 recept på en god middag med Dalsjöfors fläskytterfilé. Upptäck hur lätt och smidigt det är att tillaga i ugn.

Dalsjöfors sortiment

Vår styrka är vårt breda sortiment, vi har något för alla smaker & tillfällen.

Köttskola

Att kunna tillaga och smaksätta kött är en konst. I vår köttskola ger vi dig våra bästa tips för att lyckas i köket.
Dalsjöfors köttskola